София Филм Фест в Grape Central с “Кино и вино” (и храна)

11073309_647857272027797_5396833654829495590_n

София отново се превръща в празник на киното с 19-то издание на София Филм Фест!

Вече четвърта година фестивалът има секция “Кино и вино”, която показва филми за гастрономията, виното и проблемите на храната и чийто главен спонсор е Домейн Бояр.

Тази година са селекционирани шест наистина стойностни творби, а Grape Central е домакин на прожекция, която буквално ще ви потопи във вино, кино и храна! Ще покажем изключително силния филм „Перу знае: Кухнята като социално оръжие“ (2012) на режисьора Хесус М. Сантос, а по време на прожекцията ще пием вино и ще опитваме перуанска кухня.

Меню:

  • Емпанадас с телешко, стафиди и кедрови ядки
  • Зелена салата с картофи и три вида традиционни дресинги: Унайкана, Окопа и Криоло
  • Крокети от боб, киноа и ориз с пържено яйце
  • Севиче с филе от лаврак
  • Яхния от телешко шкембе

За десерт:

  • Бонбони от червен боб с киноа, анасон и карамфил

Вино:
Ще опитаме вина от серията “Deja vu?” на Домейн Бояр – совиньон блан, розе от марселан и мерло (две от вината бяха отличени със сребърни медали на наскоро приключилите Vinalies Internationales 2015 в Париж).

Peru-sabe-2

За филма Peru Sabe:
Най-уважаваният испански готвач в света – Феран Адриа и най-влиятелният готвач в Латинска Америка – Гастон Акурио потеглят на пътешествие, което изследва корените на разкошната перуанска кухня и потенциала й да променя живота на хората. Филмът е резултатът от това пътуване – вълнуващо доказателство за начина, по който перуанската кухня е открила идеалната рецепта за социално и икономическо развитие – чрез храната. Храната, нещо толкова обикновено в други страни, в Перу се превръща в двигател на промяна. Машина, която създава производители, готвачи, предприемачи, ресторантьори и потребители. Днес над осемдесет хиляди млади перуанци са избрали да учат гастрономия, вместо да играят футбол… Това е само част от разрастващата се в Латинска Америка тенденция, която превръща гастрономията в едно от най-големите предимства на региона.

Дата: 28.03.2015, събота

Начален час: 19.00 ч. (прожекцията започва точно в 19.30 ч.)

“Билет”: 36.00 лева / човек (включва храна, по 125 мл от трите вида вино, прожекция на филма)

Закупуване на билети: на място, в Grape Central – ул. Цар Самуил 45, тел. 0889 820 444.

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.